Naslov

2017-08-18

Aktivnosti KPA "3.MAJ"

U lučici "Brgudi" na Kantridi, u neposrednoj blizini BI "3.Maj" i Sportskog parka "3.Maj", djeluje Klub podvodnih aktivnosti "3.Maj". Članovi kluba u pripremi sezone su se iskazali u ekološkim aktivnostima na čišćenju priobalja i podmorja od krupnog otpada i uspješno organizirali Državno prvenstvo u podvodnoj orjentaciji na jezeru Lepenice

2017-08-16

Program Akademskog astronomskog društva - Rijeka za kolovoz

četvrtak 03.08. - Ljetne zvjezdane tajne
četvrtak 10.08. - Meteori - nebeske krijesnice
četvrtak 17.08. - Povijest astronomije: najnovije doba
četvrtak 24.08. - Povijest astronomije: svemirski letovi i daleki svjetovi
četvrtak 31.08. - Nastanak Sunčevog sustava

Organizator svih predavanja je AAD Rijeka. Predavanja započinju u21:00 sati,a održavaju se u Astronomskom centru Rijeka, Sveti križ 33. Nakon predavanja slijedi promatranje raznih nebeskih objekata kroz teleskop. U slučaju lošeg vremena, posjetitelji mogu razgledati teleskop i vidjeti ranije snimljene astronomske fotografije

2017-07-13

Uspješno okončane radionice na "Ljetnom kampu AK Kvarner"

Nakon niza radionica u lipnju i srpnju mjesecu sudjelovanje članica ZTK Rijeka u programu “Ljetnog sportskog kampa” je uspješno okončano. Tehnički centar mladih, Jedriličarski klub "3.maj" i Klub podvodnih aktivnosti "3.maj" svojim aktivnostima uspješno su zainteresirali polaznike kampa za aktivnosti kojima se bavi tehnička kultura.

2017-07-10

TCM – najatraktivnije ljetne radionice u Rijeci

Ove godine, organiziran je niz radionica modelarstva i novih tehnologija s različitim programima. Od najatraktivnjih, besplatnih pokaznih radionica novih tehnologija – 3D modeliranja, printanja i skeniranja te radionica izrade modela CNC tehnologijom do kreativnih modelarskih radionica.

2017-07-07

Uspješan niz radionica na "Ljetnom kampu AK Kvarner"

Nakon niza radionica 21. i 28. lipnja, sudjelovanje članica ZTK Rijeka i modelarske radionice Tehnički centar mladih u programu “Ljetnog sportskog kampa” nastavlja se i dalje u srpnju. Tehnički centar mladih, Jedriličarski klub "3.maj" i Klub podvodnih aktivnosti "3.maj" svojim aktivnostima uspješno su zainteresirali nove polaznike kampa.

2017-07-06

Mladi modelari u posjetu tvrtki Dezinsekcija u sklopu edukacije o ekologiji

Mladi modelari polaznici ljetnih škola u sklopu edukacije o zaštiti mora posjetili su tvrtku Dezinsekcija koja sustavno brine o zaštiti okoliša. Polaznike su djelatnici tvrtke upoznali sa načinima čišćenja mora i drugih vodenih površina od zagađenja ugljikovodicima i ostalih nakupina, uz primjenu suvremene tehnologije i biorazgradivih disperzanata i apsorbensa koji su neškodljivi za floru i faunu.

2017-07-06

Učenica Tea Mataija dobitnica Oskara znanja

Predsjednik Kluba mladih tehničara PGŽ, mentor Ivo Tkalec i učenica petog razreda Tea Mataija iz Crikvenice, postigli su izuzetan uspjeh. Naime, Tea je u Zagrebu primila Oskar znanja. Radi se o najvećem priznanju za izniman uspjeh i postignute rezulate koji se dodjeljuju učenicima državnim prvacima u znanju, a mentoru Ivi Tkalecu uručena je zahvalnica i plaketa.

2017-07-03

Ljetna škola elektronike u Tehničkom centru mladih

26.lipnja u Tehničkom centru mladih započela je "Ljetna škola elektronike". Ljetna škola elektronike tradicionalno okuplja mlade koji žele naučiti nešto novo u području elektronike, koji žele savladati osnovne tehnike rada s lemilicama, ali od kojih će neki ostati u inventivnom radu i ubuduće, a najbolji u projektu »Moje sutra« .

2017-07-03

Edukativna radionica 3D modeliranja za učitelje

U Tehničkom centru mladih održana je edukativna radionica novih aditivnih tehnologija – 3D printanja učiteljima OŠ "Srdoči". Na edukativnoj radionici prisustvovalo je šestero učitelja koji su iskazali interes za usvajanjem osnova 3D modeliranja i printanja. Zainteresiranim učiteljima prezentiran je rad 3D printera te 3D modeliranje u programu Autodesk Fusion 360.

2017-06-29

Program Akademskog astronomskog društva - Rijeka za srpanj


četvrtak 06.07. - Povijest astronomije: doba antike
četvrtak 13.07. - Povijest astronomije: doba renesanse
četvrtak 20.07. - Utrka do Mjeseca
četvrtak 27.08. - Povijest astronomije: novo doba

Organizator svih predavanja je AAD Rijeka, sva predavanja započinju u 21:30 sati, a održavaju se u Astronomskom centru Rijeka, Sveti križ 33.

VIJESTI ZA WEB - poziv udrugama tehničke kulture Grada Rijeke

Pozivamo sve udruge da dostave svoje priloge za web stranicu Zajednice kako bi bila što aktualnija. Priloge nam možete dostaviti na nekoliko načina i to:

- poštom na našu adresu: Korzo 2a/II

- faxom na broj: 051/211-305

- e-mailom na: urednistvo@ztk-rijeka.hr